DE KUNST VAN HET SIEREN!

“Mijn moeder ging nooit de deur uit zonder parels.
Zij was de inspiratiebron voor de juwelen die ik ontwerp.”

De zoetwaterparel speelt onmiskenbaar de hoofdrol in mijn juwelenlijn. De parels in mijn creaties vertellen ieder hun eigen verhaal door hun zuiverheid, betoverende glans en sprekende kleuren gecombineerd met edelstenen goud en zilver. Zoals elke knoop in het sieraad staat voor kracht en niet vergeten worden zijn de creaties bedoeld om deel uit te maken van het dagelijkse leven van de mensen.
Ze onderstrepen namelijk in eerste plaats de persoonlijkheid van de drager zelf.

PROJECT B. The art of transformation

The cusp of perfection and imperfection in the theme of the work of artist Nicolette Bénard. This is a theme one finds in her jewellery as well as in her latest project ‘Project B’, a series of wall objects in plexiglass.

Nicolette Benard, juwelenontwerpster en beeldend kunstenaar volgde de technische opleiding Vakschool Schoonhoven(NL), richting(edelsmid goud, zilver, juwelier-design). Ze werkt inmiddels dertig jaar als ontwerper en maker van juwelen. Haar favoriete materialen zijn edelstenen en zoetwaterparels.

Haar ontwerpen zijn ondertussen te bewonderen op kunsttentoonstellingen, galeries, musea en in privécollecties oa in Japan, Taiwan, Italië, Engeland, België, Duitsland, Spanje en Amsterdam. Het laatste jaar maakt zij naast sieraden ook objecten in de ruimte.