DE KUNST VAN HET SIEREN!

“Mijn moeder ging nooit de deur uit zonder parels.
Zij was de inspiratiebron voor de juwelen die ik ontwerp.”

De zoetwaterparel speelt onmiskenbaar de hoofdrol in mijn juwelenlijn. De parels in mijn creaties vertellen ieder hun eigen verhaal door hun zuiverheid, betoverende glans en sprekende kleuren gecombineerd met edelstenen goud en zilver. Zoals elke knoop in het sieraad staat voor kracht en niet vergeten worden zijn de creaties bedoeld om deel uit te maken van het dagelijkse leven van de mensen.
Ze onderstrepen namelijk in eerste plaats de persoonlijkheid van de drager zelf.

PROJECT B. De kunst van het transformeren

Het spanningsveld tussen volmaaktheid en imperfectie is het thema in het werk van Nicolette Bénard. Dit thema komt terug in zowel haar sieraden als in haar meest recente ‘Project B’, een serie wandobjecten gevat in plexiglas.

Nicolette Benard, juwelenontwerpster en beeldend kunstenaar volgde de technische opleiding Vakschool Schoonhoven(NL), richting(edelsmid goud, zilver, juwelier-design). Ze werkt inmiddels dertig jaar als ontwerper en maker van juwelen. Haar favoriete materialen zijn edelstenen en zoetwaterparels.

Haar ontwerpen zijn ondertussen te bewonderen op kunsttentoonstellingen, galeries, musea en in privécollecties oa in Japan, Taiwan, Italië, Engeland, België, Duitsland, Spanje en Amsterdam. Het laatste jaar maakt zij naast sieraden ook objecten in de ruimte.